Topregio presenteerde zich op de Promotiedagen

De vier gemeenten uit Noordoost-Fryslân presenteerden zich gezamenlijk op de Promotiedagen in Groningen november 2023. Een primeur, om ook buiten de provinciegrens te laten zien en horen: ‘Kom in Noordoost-Fryslân wonen, werken of recreëren, want het is hier fantastisch’.

De promotiedagen van 7 en 8 november kregen een Fries tintje met de aanmelding van de vier samenwerkende ANNO-gemeenten: gemeente Noardeast-Fryslân, Tytsjerksteradiel, Dantumadiel en Achtkarspelen. De opvallende stand met daarop een levensgrote zee-arend stond symbool voor ‘de spanwijdte van de regio’ en de ambitie om in 2040 dé Topregio van Noord-Nederland te zijn.

Om dit uit te dragen werden tijdens de twee beursdagen toonaangevende ondernemers en projecten in de spotlight gezet. In het mini-theater werd zichtbaar én hoorbaar waarom Noordoost-Fryslân een topregio is in talentontwikkeling, natuurinclusieve landbouw en vakmanschap. Tevens werden er verbindingen gelegd tussen de aanwezige bezoekers en ondernemers. Het theaterpgramma werd gepresenteerd en muzikaal aangekleed door Syb van der Ploeg.

De vier burgemeesters van de gemeenten riepen tijdens de opening van de beurs iedereen op: ‘Kom eens langs in onze prachtige regio, het zal je verrassen!’

Voor de uitvoering van het project is een subsidie toegekend uit de Versnellingsagenda van €24.992,-