AquaImpact: het beste van twee werelden

Dit project, opgezet door PureAqua en gesteund door Pottle, heeft als doel het realiseren van een sociale werkplaats voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. De bedoeling is dat dat binnen het bedrijf van PureAqua wordt opgezet. Omdat projectpartner Pottle ervaring heeft met het realiseren van een sociale werkplaats was het een logische partner voor.

Ook wordt er in kaart gebracht welke wensen op het gebied van stages en werk- leerplekken er zijn bij het mbo. Zo hopen ze niet alleen een sociale werkplaats te realiseren maar ook een leerbedrijf. Het is voor de initiatiefnemers wel belangrijk dat het leerbedrijf aan sluit bij de vraag die ligt bij het mbo.

“Met AquaImpact combineren we het beste van twee werelden: zuiver water en sociaal ondernemen. Door te investeren in waterzuivering als een sociale onderneming, creëren we niet alleen helder water, maar ook helderdere kansen voor onze gemeenschap.” – vertelt Jeroen van PureAqua.

Een derde onderdeel van dit project is het inventariseren van de vraag naar drinkwatersystemen. Hiervoor willen de initiatiefnemers contact leggen met lokale bedrijven, scholen en horecaondernemers. Voor Pottle ligt hier ook een kans om het netwerk te vergroten naar Noordoost-Fryslân. Door hiermee een samenwerking aan te gaan, kan PureAqua de kennis en expertise inzetten om de lokale gemeenschap te helpen. Zo worden er voor deze partijen kennis sessies georganiseerd waar mogelijk duurzame samenwerkingen uit ontstaan.

AquaImpact heeft een subsidie van € 24.180,- toegekend gekregen.