Bestemming Earnewâld

Van toeristisch cluster naar dorp met visie

In het hart van Nationaal Park De Alde Feanen, ligt Earnewâld, een toeristisch pareltje dat al decennialang bekendstaat als een van de meest ontwikkelde toeristische bestemmingen in Noordoost-Friesland. Maar, stilstand is achteruitgang. Daarom lanceert het dorp het ambitieuze project ‘Bestemming Earnewâld; van toeristisch cluster naar dorp met visie!’ Hiermee willen de initiatiefnemers de toekomst van Earnewâld zeker stellen en blijven voldoen aan de veranderende wensen en behoeften van haar bezoekers.

“We zijn ontzettend blij met de subsidie vanuit de versnellingsagenda. Hiermee kunnen we aan de slag met een toekomstperspectief voor ons prachtige dorp. Zodat zowel toeristen als inwoners kunnen blijven genieten van al wat Earnewâld te bieden heeft.”  Fonger de Vlas, Toeristenbureau Earnewâld

Door een gedegen en interactief co-creatieproces zullen inwoners, ondernemers, en belangrijke stakeholders een visie ontwikkelen. Dit visiedocument zal de basis leggen voor een toekomst waarin Earnewâld haar merk- en belevingswaarde op hoog niveau houdt en uitbouwt. Hierbij is niet alleen het vasthouden van de lange verblijfsduur van toeristen een doel, maar ook het verbeteren van de leefbaarheid voor de inwoners en het stimuleren van samenwerkingen met andere streekmerken.

De website www.earnewald.nl krijgt een update, waardoor deze toekomstbestendig is en bezoekers inspireert en informeert. Met bijna 50.000 unieke bezoekers per jaar, dient deze website als een cruciaal platform voor het aantrekken van nieuwe en terugkerende bezoekers.

Dit project heeft diverse onderdelen, zoals een stakeholdersanalyse, een aanbod- en doelgroepanalyse, een klantonderzoek en een evaluatie van de huidige samenwerking. Het resultaat? Een sterker netwerk, een geoptimaliseerde samenwerking met regionale streekmerken en een duurzame, innovatieve toekomst voor Earnewâld.

Met ‘Bestemming Earnewâld’ zet het dorp zichzelf niet alleen op de kaart als een toeristische bestemming, maar ook als een gemeenschap met een heldere visie op haar toekomst. Dit zorgt voor een levendig, aantrekkelijk en duurzaam Earnewâld, waar zowel bezoekers als inwoners van profiteren.

Het project Bestemming Earnewâld; van toeristisch cluster naar dorp met visie heeft een subsidie vanuit de versnellingsagenda van €24.920,- ontvangen.