Bloemenparadyske Streekmarkt

De regio Noordoost-Fryslân heeft een scala aan bijzondere streekproducten in huis. Biologisch, op natuurlijke basis met een goed verhaal. Vaak zijn ze nog onbekend bij de lokale bevolking en voor toeristen is het soms lastig de producenten te vinden. Het Bloemenparadyske uit Kollum zet samen met 9 lokale ondernemers deze streekproducten op de kaart met een Streekmarkt. Met een bijdrage van 5.000 euro uit de Versnellingsagenda kan de voorbereiding, organisatie en uitvoering van de Streekmarkt van start.

De Bloemenparadyske Streekmarkt met lokale, biologische en huisgemaakte producten is een nieuw initiatief. Het laat bewoners en toeristen kennismaken met al het lekkers dat de regio te bieden heeft en de verhalen achter de producten. De Streekmarkt heeft ook de ambitie en potentie om gasten van buiten de regio aan te trekken en is daarmee een aanvulling op het toeristisch aanbod in de regio.  Bloemenparadyske zoekt daarbij ook nadrukkelijk de samenwerking met andere ondernemers en bestaande initiatieven uit de regio, zoals Brommels en de Foodwalk. De Streekmarkt vergroot hiermee naamsbekendheid en merkwaarde van zowel de streekproducten als de streekmerken.

Initiatiefneemster Tjerkje van der Laan van het Bloemenparadyske is enthousiast: ‘’Met de Streekmarkt maken bewoners en toeristen kennis met de omgeving, streekmerken en eerlijke producten van eigen bodem. We willen elkaar als ondernemers versterken en het verhaal van de streekmerken vertellen, zoals Noardlike Fryske Wâlden, Lauwersmeer en de Waddenzee. We zetten ons hierbij gezamenlijk in om toeristen te laten zien hoe trots we op de streek en onze producten zijn.’’ De Bloemenparadyske Streekmarkt zal elke vierde zaterdag van de maand georganiseerd worden in de maanden april t/m september.