Bonifatius On Tour in Dokkum

Bonifatius On Tour – Dokkum als Bonifatiusstad

Bonifatius On Tour zal een promotiemiddel worden om Dokkum als Bonifatiusstad te positioneren. Vanuit Friesland, maar zelfs in heel Nederland. Promotie in steden, op festivals, beurzen en markten. Vanuit deze promotiewagen wil de Dockumer Biergilde een drankje (o.a. Bonifatiusbier) kunnen schenken en informatie uitdelen van en over Dokkum. Dit in samenwerking met Museum Dokkum en Stichting 754, welke verbonden is aan o.a. de Bonifatiuskapel.

In 1876 stopte de laatste brouwer. Na 140 jaar is sinds 2016 het Bonifatiusbier weer terug met de stadsbrouwerij aan de Diepswal. Het proeflokaal en de micro-bierbrouwerij worden bemand door enthousiaste vrijwilligers die het mogelijk maken om dit project te realiseren. Er wordt experimenteel gebrouwen met leden van Stichting Dockumer Biergilde en in het proeflokaal kunnen de brouwsels worden gedronken, ook worden hier bierproeverijen gegeven in combinatie met historische verhalen. Samen met de promotiewagen hebben we de toerist iets unieks te bieden van Bonifatius tot bierbrouwen.

Stichting Dockumer Biergilde is gevestigd in Stadsbrouwerij Bonifatius in de binnenstad van Dokkum. Het betreft een proeflokaal, een micro bierbrouwerij en een biermuseum, aangesloten bij Museum Federatie Friesland en onderdeel van de Toeristische Hotspots van de Gemeente Noardeast-Fryslân. Het doel is om de merkwaarde van streekmerk Dokkum en de regio te vergroten door met een mobiele TIP ‘Toeristisch Informatie Punt’ onder de noemer ‘Bonifatius On Tour’ buiten de regio aanwezig te zijn op vakantie beurzen, concerten, markten en festivals. Het is noodzakelijk om Dokkum buiten de regio te promoten, beleefbaar te maken voor de continuïteit van de toekomstige bezoekers en toeristen.

De essentie is om mensen van buiten de regio naar deze eigen regio te halen. De bezoeker moet weten wat er in de regio te doen is, het moet aantrekkelijk zijn en blijven. Vanuit de Versnellingsagenda is een subsidie toegekend van € 18.500,- aan het project ‘Bonifatius on Tour’.