Coaching on the job

OPNIEUW! Streeft naar een betere wereld. Vanuit deze visie worden oude materialen en meubels een nieuw leven gegeven als circulair kantoormeubilair. Een betere wereld betekent niet alleen zorgen dat het afvalprobleem wordt aangepakt, maar ook om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een kans te geven.

Met het project Coaching on the Job wil OPNIEUW! werkplekken creëren die kunnen dienen als ervaringsplaats of re-integratieplaats. Het doel van dit project is om mensen met afstand tot de arbeidsmarkt meteen een functie aan te bieden in een leer/werk traject en niet bij een sociale werkplaats. Op die manier werken ze aan een schonere, duurzame wereld waarin we oog hebben voor het milieu en elkaar.

Met het project wordt een onderzoek uitgevoerd door een extern bureau om te kijken wat ervoor nodig is om in de toekomst een interne jobcoach in dienst te nemen en een concept te ontwikkelen dat voor een grotere doelgroep van betekenis kan zijn. Het doel van het project Coaching on the Job is dat mensen met afstand tot de arbeidsmarkt te begeleiden zowel op de werkvloer als in hun privé situatie.

Vanuit de Versnellingsagenda ontvangt Coaching on the Job een subsidiebedrag van €5000,-.