Een nieuw regionaal ticketsysteem

Een regionaal ticketsysteem voor evenementen in regio Noordoost-Fryslân. De initiatiefnemers van het project Communit.ly willen hiermee een oplossing bieden voor regionale evenementen, waarvoor bestaande ticketssystemen te kostbaar, te uitgebreid of juist te beperkt zijn.

Het doel van Communit.ly is om een efficiënt ticketingsysteem te bieden dat gratis is voor evenementenorganisatoren. Dit wordt mogelijk gemaakt door inkomsten uit lokale en regionale advertenties, die op de tickets worden geplaatst. Zo krijgen organisatoren niet alleen controle over hun kaartverkoop, maar kunnen ze ook inzicht verkrijgen in hun publiek en dit publiek informeren over vergelijkbare evenementen. Hiermee worden evenementen in de regio aan elkaar verbonden en bezoekers geïnformeerd.

Het platform is een initiatief van Sterc Online Agency uit Surhuisterveen. In samenwerking met De Kruidhof en Stichting Iepenloftspul De Harkema gaan ze aan de slag met het ontwikkelen en uitrollen van het platform. De praktijktest van Communit.ly zal plaatsvinden tijdens evenementen bij De Kruidhof en Stichting Iepenloftspul De Harkema in 2025. Dit nieuwe systeem belooft een aanzienlijke kostenbesparing voor evenementorganisatoren en biedt daarnaast nieuwe marketingmogelijkheden door kruisbestuiving tussen verschillende evenementen in de regio.

“Met ‘Think Global, Act Local!’ als motto acteert Sterc vanuit de Fryske Wâlden op een internationaal speelveld. Met gerenommeerde multinationals als klant en een netwerk van kennispartners en developers wereldwijd, is het bedrijf uitgegroeid tot een begrip in de MODX community. Desondanks is het geweldig om alle kennis in te mogen zetten voor een regionaal platform zoals Communit.ly, dit met dank aan QOP.” – aldus Henk Everts, eigenaar Sterc Online Agency.

Communit.ly is niet alleen een tool voor efficiëntere ticketverkoop, maar draagt ook bij aan een sterkere regionale samenwerking en een innovatief ondernemersklimaat in Noordoost-Fryslân.