Innovatiehuis Toerisme

De regio Noordoost-Fryslân heeft zoveel meer te bieden dan water, watersport en de Elfsteden. Met het project Innovatiehuis Toerisme wordt een plek gerealiseerd waar studenten en ondernemers samen werken aan het vergroten van de regio als toeristische bestemming. 

In het Innovatiehuis Toerisme ontstaan vijf verschillende routes, op basis van vijf streekkenmerken: Nationaal park Lauwersmeer, Nationaal park De Alde Feanen, Nationaal Landschap De Noardlike Fryske Wâlden, Werelderfgoed Waddenzee en de stad Dokkum. In deze toeristische routes wordt door digitale innovatie het verhaal verteld van de locatie waar je aanwezig bent. Met een App kunnen bezoekers van de provincie via hun smartphone historische wandel-, fiets-, auto- en vaarroutes beleven: de regio zit vol verhalen en deze verhalen worden nóg interessanter wanneer je op de locatie aanwezig bent.  

De inmiddels beschikbare App MeAR Fryslân, gratis is te downloaden via de App store of de Google Play storebeschikt over ongeveer 20 verschillende routes in Fryslân. Waarvan op dit moment nog maar één route in de regio Noordoost-Fryslân. Vanuit het Innovatiehuis Toerisme gaat hier verandering in worden gebracht. Het project heeft een subsidie vanuit de Versnellingsagenda ontvangen van 202.125 euro. 

‘Wij zijn blij met de bijdrage vanuit de Versnellingsagenda. Met vijf enthousiaste ondernemers uit Noordoost-Fryslân werken wij aan verbinding van Walden, Wetter, Wad en MeAR’, aldus Klaas Veenstra, projectleider vanuit Veenstra Reizen.  

Het Innovatiehuis Toerisme wordt een plek, gevestigd in Buitenpost, waar ondernemers en studenten gezamenlijk werken aan innovatie en kennisdeling in de sector Recreatie & Toerisme. De opgedane kennis wordt meteen in de praktijk gebracht. Ook kunnen ondernemers uit de regio aankloppen met hun vraagstukken, die vervolgens door studenten uitgezocht en beantwoord kunnen worden. Het Innovatiehuis Toerisme is een samenwerking van Veenstra Reizen, Duursma Advies, iLikeMedia Group en MeAR Media.