InnovatieNetwerk Noordoost-Fryslân

De wereld van de digitale innovatie ontwikkelt zich snel. De opkomst van technieken zoals VR (Virtual Reality) en AI (Artificial Intelligence) zijn vaak moeilijk bij te houden. De ontwikkelingen brengen zowel kansen als bedreigingen met zich mee. Voor ondernemers is het van belang dat ze goed op de hoogte van deze ontwikkelingen. Wie hier niet tijdig op in springen lopen de kans de boot te missen. Maar hoe bepalen ondernemers welke stappen ze moeten zetten?

8D games is al meer dan 10 jaar betrokken bij digitale innovatie trajecten. Gedurende deze periode hebben ze waardevolle inzichten opgedaan over hoe innovatie werkt en welke ondersteuning ondernemers nodig hebben. Deze kennis willen ze graag delen met hun uitgebreide netwerk van ondernemers, verenigingen en kennisinstellingen. Zo kwamen de initiatiefnemers op het idee voor InnovatieNetwerk Noordoost-Fryslân. Een aantal vragen zijn hiervoor belangrijk. Waar ligt de behoeft? Welke vragen leven er? Welke vorm van netwerk helpt om met die vragen en behoeften aan de slag te gaan? “In de huidige tijd met razendsnelle ontwikkelingen als AI, serious gaming en VR zie je dat wie stil staat achteruit gaat. We zien veel potentie in de regio en kansen voor samenwerken maar merken ook dat de organisaties zelf soms moeite hebben met de kansen te zien.” vertelt Maarten Stevens, projectleider.

Doormiddel van interviews wordt de informatie opgehaald. Daarnaast worden er twee bijeenkomsten georganiseerd om te brainstormen en waar ruimte is om met elkaar in gesprek te gaan. Uiteindelijk is het resultaat, een plan dat gebaseerd is op de wensen en behoeften van de regio en een blijvend lerend netwerk in de regio.

Een sterk innovatie netwerk in Noordoost-Fryslân biedt kansen voor start-ups die gebruikmaken van de nieuwste technologieën en bestaande bedrijven die met de tijd mee willen gaan. Het stelt ondernemers in staat om van elkaar te leren en in elkaars keuken te kijken. Op deze manier wordt er waardevolle kennis worden gedeeld en werken ze samen aan een gezond ecosysteem.

InnovatieNetwerk Noordoost-Fryslân van 8D games heeft vanuit de Versnellingsagenda een subsidie van € 4800,- toegekend gekregen.