Jonge Ondernemers zetten Eastermar op de kaart

De twee jonge ondernemers, Chefkok Kees Meinderts en Christiaan Steijn, bundelen de krachten om een unieke bestemming te creëren die de prachtige natuur van de Noardlike Fryske Wâlden combineert met een gastronomische ervaring en bijzonder overnachten. De verwachting is dat de eerste tafels binnenkort al te reserveren zijn voor deze unieke beleving in Restaurant Mearkas.

Een prachtig idee op een geweldige plek. De Noardlike Fryske Wâlden is een schitterend gebied, maar nog relatief onontdekt door toeristen. Met het vestigen van Restaurant Mearkas en het aanbieden van overnachtingsmogelijkheden verwachten de heren meer toeristen naar de regio te kunnen trekken. Een avond bij Mearkas is een beleving. “Terwijl je geniet van lokale producten en unieke combinaties, ontdek je het verhaal achter elk lokaal ingrediënt.” vertelt Kees enthousiast. Het decor van het restaurant is een tuinkas, die je bereikt via het voedselbos en de kruidentuin waar de lokale producten worden verbouwd.

Op de huidige glamping staan op dit moment vijf volledig ingerichte ‘bell’ tenten, elk met privé sanitair. “De glamping is een aanvulling op het Mearkas-concept,” voegt Christiaan toe. Het ruime terrein is met duurzaamheid in het achterhoofd ontworpen, zodat elke gast vanuit zijn tent kan genieten van een uitzicht over de omliggende weilanden.

Ondanks de nog gesloten deuren van het restaurant, zijn deze eigenzinnige ondernemers al begonnen met het vertellen van hun verhaal. Je kunt nu al thuis genieten van het Mearkas-gevoel met een kookbeleving op locatie, diner aan huis of exclusieve catering. Om het verhaal aan de man te brengen is een subsidie vanuit de Versnellingsagenda aan het project toegekend. Hiermee willen ze het concept en de regio op de kaart zetten.

Met Restaurant Mearkas en de aantrekkelijke glamping-ervaring op het punt van lancering, beloven Kees en Christiaan een smaakvolle impuls te geven aan zowel het toerisme als de lokale economie van Eastermar en de omliggende Noardlike Fryske Walden.

Benieuwd naar alle artikelen uit de tweede editie van het magazine?
Bekijk het volledige magazine hier: