Klei Kunst en Route

Wat veel mensen niet weten, is dat er al vanaf de 17e eeuw tot op de dag van vandaag verschillende pottenbakkerijen in en om Dokkum gevestigd zijn. Door het organiseren van een route langs een aantal locaties, maar ook langs hedendaagse tentoongestelde keramiek, willen de initiatiefnemers, Dineke Taal en Mariska Post, de keramiek in al haar diversiteit op een laagdrempelige manier tonen aan een breed publiek.

Met deze jaarlijks terugkerende kunstroute wordt een verbinding gelegd tussen historie en hedendaagse kunst. Tijdens de route wordt op 15 tot 20 locaties in Dokkum, Bornwird en Raard keramische kunst tentoongesteld van verschillende keramisten. Het project brengt historische plaatsen, beziens- en wetenswaardigheden tot leven voor toeristen en dagjesmensen en draagt zo bij aan de belevingswaarde van de regio. Een bijdrage van 5.000 euro uit de Versnellingsagenda maakt het mede mogelijk de route in juli en augustus te organiseren.

Dineke Taal en Mariska Post: ‘Wij willen graag een verbinding leggen tussen cultuur, natuur en historie. Om mensen, al wandelend of fietsend, op een laagdrempelige manier kennis laten maken met mooie plekken in onze omgeving en met keramiek kunst.’