Het grootste muurkunstwerk van Noordoost-Fryslân

Het grootste muurkunstwerk van Noordoost-Fryslân wordt samen met de inwoners vormgegeven in het tweelingdorp Gerkesklooster-Stroobos. Dit kunstwerk is onderdeel van de kunstroute voor fiets-, wandel- en watertoeristen. Voor de ontwikkeling van het kunstproject ontvangt het tweelingdorp een subsidie van € 25.000,-.

Vanuit de dorpsvisie zijn ideeën van jong en oud(eren) meegenomen. Kinderen gaven aan dat het dorp kleurrijker kon en vrolijker. Door middel van community art wordt hier gehoor aan gegeven. Het project ‘Kunst in Gerkesklooster en Stroobos’ wordt samen met de inwoners opgezet: samen de handen uit de mouwen steken en niet praten maar doen. Op regionaal niveau zal het kunstproject bezoekers aantrekken en de lokale economie versterken.

“Prachtig om te zien dat zo’n uniek groot muurkunstproject gerealiseerd kan worden in een kleine gemeenschap door samenwerking met Jeugdwerk WeRockz, Generatiehuis, basisschool De Claercamp, Barkmeijer Shipyards, Stichting Kearn en Dorpsraad Gerkesklooster Stroobos. Waarbij de kinderen een actieve rol hebben in het hele proces, van ontwerp tot en met realisatie”, aldus de Christiaan van der Molen, voorzitter Dorpsraad Gerkesklooster Stroobos.

De vormgeving van het project wordt begeleid door Graffiti Platform Leeuwarden. Het grootste muurkunstwerk in de regio neemt 1000m2 in beslag en valt hij tijdens de opbouwperiode al te bewonderen op de loods van Barkmeijer Shipyards in Gerkesklooster-Stroobos. Er worden rondleidingen georganiseerd, zodat inwoners en kinderen uit het dorp de voortgang op de voet kunnen volgen.

Bekijk hier de video waarin de kinderen van groep 7 en 8 op bezoek gaan bij Barkmeijer Skipyards om toestemming te vragen om het pand te mogen gebruiken voor het bijna 1000m2 kunstwerk dat hier gaat komen.