MKB Ondernemerstafel versterkt ondernemerschap!

Eind 2022 ontstond bij De Bakenmeester het idee voor het organiseren van bijeenkomsten gericht op het verbinden van ondernemers en het versterken van het ondernemerschap. Erik Pel en Karin Langhout weten uit ervaring dat veel ondernemers voordeel halen uit contact met andere ondernemers. Daarom bedachten ze de MKB Ondernemerstafel. Het idee werd getoetst onder de ondernemers in het netwerk. Na veel instemmende geluiden en het aanhaken van de Rabobank als kennispartner, werd het project met subsidie uit de Versnellingsagenda werkelijkheid.

De MKB Ondernemerstafel geeft ondernemers de kans om met elkaar in gesprek te gaan en van elkaar te leren op het gebied van het ondernemerschap, bedrijfsvoering en de kracht van de regio. Veelal worden er direct vragen op tafel gelegd, daarnaast kan met behulp van de ‘Sprekpot’ het gesprek opgang geholpen worden. De Sprekpot is een eigen versie van het concept kletspot. Deze Sprekpot is gevuld met onderwerpen, stellingen en vragen die passen bij het doel van de MKB Ondernemerstafel.

“In de meeste gevallen is de Sprekpot niet eens nodig om het gesprek op gang te helpen. Pas na de bijeenkomst komt hij echt in beeld, omdat ondernemers hem graag mee naar huis willen nemen. Om een dergelijk gesprek nog eens over te doen in een eigen netwerk!” Vertelt Karin. Dit is ook exact wat De Bakenmeesters met de MKB Ondernemerstafel willen bereiken: ‘Elkaar versterken door vaker het gesprek aan te gaan over het ondernemerschap!’ In alle gevallen blijft de Sprekpot achter in de regio, vaak bij de lokale ondernemersvereniging.

Inmiddels zijn alle MKB Ondernemerstafels geweest en de deelnemers zijn na afloop enthousiast. Ze zijn blij dat ze met andere ondernemers aan tafel hebben gezeten en goede gesprekken hebben gevoerd. Er ontstaan nieuwe verbindingen, verbeterde inzichten en hier en daar een nieuwe samenwerking. Door dit initiatief delen de deelnemers ondernemers uitdagingen en ervaringen met elkaar. Nu is het tijd voor de evaluatie. De initiatiefnemers gaan met elkaar om tafel, om na te denken over een eventueel vervolg van de MKB Ondernemerstafels.

Benieuwd naar alle artikelen uit de tweede editie van het magazine?
Bekijk het volledige magazine hier: