Promotie wandelpaden netwerk Noordoost-Fryslân

Het prachtige gebied in Noordoost-Fryslân is uitermate geschikt voor wandelen. Er zijn ontzettend veel paden en weggetjes waar je kunt genieten van de prachtige omgeving. De initiatiefnemers zijn het hiermee eens en vinden dat wandeltoeristen meer moeten kunnen genieten van de omgeving. Hiervoor ontwikkelen zij een app en die ze onder de aandacht brengen tijdens het jaarlijkse wandelevenement in de Noardlike Fryske Wâlden.

Op 6 juli 2024 vindt de Swaddekuier plaats. Bij de start en finish in Buitenpost en op verschillende stempelplaatsen langs de wandelroute wordt muziek of theater gespeeld. De organisatie is druk bezig met de invulling van de route. De Swaddekuier heeft drie verschillende routes: 10, 20 en 40 kilometer en dit jaar is het de 15e editie.

Het gebied Noardlike Fryske Wâlden is onder de wandelaars nog maar weinig bekend als wandelgebied. De app en het wandelboekje moeten hier verandering in brengen. Het kleinschalige netwerk van wandelpaden in combinatie met het landschap nodigt uit tot meer toerisme. De initiatiefnemers willen met dit project meer (wandel)toeristen naar de regio trekken die langer dan een dag blijven. Door de wandelmogelijkheden kenbaar en toegankelijk te maken verwachten zij dat liefhebbers graag langer blijven.

Dit jaarlijkse wandelevenement wordt gebruikt als podium voor de lancering van de app. Het wandelboekje wordt aan alle deelnemers uitgedeeld, hierin staat de nodige informatie over het prachtige wandelnetwerk en de nieuwe app natuurlijk. Het wandelevenement wordt grootschalig onder de aandacht gebracht om zoveel mogelijk wandelaars te trekken. Het enige wat nog tegen kan zitten is het weer.

Het project Promotie wandelpadennetwerk heeft een subsidie vanuit de Versnellingsagenda van € 5.000,- toegekend gekregen.