Speurroute-app Dokkum

Steeds meer dag- en verblijfstoeristen weten de regio Noordoost-Fryslân te vinden als vakantiebestemming. City Sherlocks wil deze gasten op een unieke manier de toeristische beziens- en wetenswaardigheden van Dokkum laten beleven door middel van een speurroute-app. Voor de ontwikkeling en realisatie van deze app heeft het project een bijdrage van 5.000 uit de Versnellingsagenda ontvangen.

Met de speurroute-app wil City Sherlocks het toeristisch product van de regio eigentijdser, gevarieerder en interessanter maken. De app wordt gevuld met een specifiek voor Dokkum ontwikkelde route en hierbij wordt gebruik gemaakt van de kennis en ervaring van lokale ondernemers. De gasten lopen niet enkel de route, maar kunnen ondertussen ook een bezoek brengen aan winkels, restaurants en cafés van lokale ondernemers. Het project levert op deze manier een bijdrage aan het vergroten van de belevingswaarde van het streekmerk Dokkum. Edwin Zijlstra van City Sherlocks is enthousiast: ‘’Dokkum zet zich als toeristische bestemming steeds beter op de kaart. Ik zie de City Sherlocks speurroute als een mooie aanvulling hierop. Deze innovatieve route biedt de gast, maar ook bewoners, de kans om op een heel nieuwe manier speurenderwijs de stad te ontdekken.’’

Mei 2022 is de route en app gelanceerd door City Sherlocks, de app is te downloaden via deze link. Voor de marketing en promotie van de app werken zij samen met stichting Regiomarketing Toerisme (Noordoost-Fryslân), Toeristisch Informatiepunt Dokkum en Merk Fryslân.