Wad’nbus in Noordoost-Fryslân

Het project Wad’nbus zet een kampeerbus in om gasten van buiten de regio naar Noordoost-Fryslân te halen voor een mooie vakantiebeleving. Met deze bus gaan gasten een week op avontuur langs de streekmerken Nationaal Park Lauwersmeer, De Alde Feanen, Nationaal Landschap De Noardlike Fryske Wâlden, Werelderfgoed Waddenzee en de stad Dokkum. In december ontving het project een bijdrage van 5.000 euro uit de Versnellingsagenda.

De tocht gaat niet alleen door en langs deze gebieden, maar laat de gasten ook nadrukkelijk kennis maken met de streken door er te overnachten, een wandeling te maken, het water op te gaan of een fietstocht te maken. Initiatiefneemster Netty Posthumus geeft aan: ‘’Dat is goed voor de beleving, naamsbekendheid en zichtbaarheid van deze toeristische regio. De ultieme beleving is een reis te maken door Noordoost-Fryslân per avontuurlijke camper, de Wad’nbus. Dertigers zijn namelijk in voor natuur, cultuur, avontuur en rust. Dat zijn precies de elementen waar deze regio sterk in is.‘’

Wad’nbus heeft op verschillende manieren een positief effect op de regio Noordoost-Fryslân. In de eerste plaats verbindt de bus letterlijk de streekmerken en het aanbod van verschillende toeristische en recreatieve initiatieven. Dit draagt tevens bij aan de onderlinge samenwerking tussen de toeristische ondernemers in de regio. Bijkomend effect is de verwachting dat een deel van deze doelgroep interesse zal krijgen om hier te gaan wonen.