Verbinden van ondernemers en stimuleren van innovatie
In Noordoost-Fryslân groeit het aantal zzp’ers, vooral onder de 45 jaar. De initiatiefnemers van dit project spelen hierop in door ondernemers te verbinden en innovatie te stimuleren. Met subsidie vanuit de Versnellingsagenda, richten we ons op kennisdeling en samenwerking om de regio te versterken.
Het project nodigt jonge ondernemers en ondernemers van buiten de regio uit voor zes “wurkânsje-retreats.” Deze retreats, gebaseerd op UNESCO’s Future Literacy methode, helpen deelnemers toekomstscenario’s te verkennen en te gebruiken voor het heden. Dit stimuleert toekomstbehendigheid en levert nieuwe inzichten en ideeën op.
Tijdens de retreats werken ondernemers samen in Futures Literacy Labs, waar ze nadenken over mogelijke nieuwe toekomstbeelden en deze inzichten verwerken in de kansen in het nu. Het project heeft als doel sterke samenwerkingsverbanden te creëren tussen zelfstandige ondernemers, maatschappelijke organisaties en jonge professionals. Deze samenwerkingen bevordert innovatie en leidt tot nieuwe businesscases die de regio aantrekkelijker maken voor werk en recreatie.
Naast de retreats organiseren ze een slotfestival waar deelnemers hun ideeën en businesscases presenteren. Zo stimuleert het project een dynamisch ondernemersklimaat in Noordoost-Fryslân, wat de regio aantrekkelijker maakt en de binding van ondernemers versterkt.
De projectpartners, Noord Geregeld, ACCES Catering en Hanze Hogeschool, zoeken de samenwerking met maatschappelijke organisaties en het betrekken van jongeren vergroot het project mogelijkheden voor stages en nieuwe medewerkers. Het unieke Future Literacy concept toegepast op ondernemerschap, innovatie en regiokansen biedt een solide basis om het project voort te zetten en verder te vermarkten. Het project heeft een subsidie vanuit de versnellingsagenda van €106.730,- ontvangen.