Gaia aan het Wad trekt bijna 1600 bezoekers in drie weken

Gaia wordt in drie weken tijd door bijna 1600 bezoekers bezocht. 60% van deze bezoekers komt van buiten de regio. Hiermee is bijgedragen aan de merk- en belevingswaarde van de regio, zoals vooraf het doel was.

Heb jij ook een goed idee voor het programma Regiomarketing??

In mei en juni 2022 was de imposante installatie ‘Gaia’ van kunstenaar Luke Jerram te bewonderen in Theaterkerk Nes. Het kunstwerk was onderdeel van het 100 dagen durende cultuurfestival Arcadia en toonde NASA-beelden van het aardoppervlak. Gaia is 1.8 miljoen maal kleiner dan de aarde en bood de mogelijkheid om onze planeet op schaal te zien.

De algemene doelstelling van het project was dat via culturele evenementen gewerkt werd aan het vergroten van de merkwaarde en de belevingswaarde van de regio, die doelstelling is gerealiseerd. Het project heeft nieuwe toeristen van buiten de regio getrokken. Uit onderzoek bleek dat ze het gebied als een stukje onontdekt Nederland ervaren.  

Het kunstwerk in Nes werd in drie weken tijd door 1575 bezoekers bezocht, 60% van de bezoekers kwam van buiten de regio. Daarnaast is er een educatieproject opgezet rondom het kunstwerk dat is gevolgd door 229 basisschoolleerlingen uit de regio. De continuïteit wordt gewaarborgd door Theaterkerk Nes, door in de toekomst meer aanbod te realiseren. Aansluitend ze houden de bezoekers op de hoogte van de activiteiten in de regio, door middel van de nieuwsbrief waarvoor bezoekers van Gaia zich konden inschrijven.  

Gerealiseerde producten en resultaten: 

  • 1576 bezoekers in drie weken tijd; 
  • 60% van de bezoekers komt van buiten de regio;
  • 229 basisschoolleerlingen hebben het educatieproject gevolgd; 
  • Er is een blijvende samenwerking met het Dark Sky Park Lauwersmeer ontstaan; 
  • Veel bezoekers hebben zich ingeschreven voor de nieuwsbrief en worden op de hoogte gehouden van activiteiten in de regio;
  • Een significante stijging in het aantal volgers op social media van Theaterkerk Nes. 

Gepubliceerde artikelen:

➡️Artikel Theaterkerk in Nes

➡️Artikel Sence of Place

Een samenvatting van het originele projectplan lees je hier terug.