Onthulling grootste graffitikunstwerk van Friesland

De opening van het grootste muurkunstwerk van Friesland in Gerkesklooster-Stroobos. Een succesvol Versnellingsagenda-project in Noordoost-Fryslân. Met dit muurkunstwerk en de aankomende kunstroutes in de omgeving wordt het tweelingdorp nog mooier en kleurrijker.

Heb jij ook een goed idee voor het programma Regiomarketing??

Op dinsdag 18 juli 2023 werd het grootste graffitikunstwerk van Friesland feestelijk onthult. Het project ‘Muurkunstwerk Gerkesklooster-Stoobos’ ontving een bijdrage vanuit de Versnellingsagenda Noordoost-Fryslân voor voor de realisatie van onder meer het muurkunstwerk, dat samen met de inwoners van het tweelingdorp werd vormgegeven. Het kunstproject in Gerkesklooster-Stroobos is onderdeel van de te ontwikkelen kunstroutes in de omgeving.

Het kunstwerk is 1000 m2 en is gemaakt op de loods van Barkmeijer Shipyards. De officiële onthulling werd gedaan door wethouder Tjibbe Brinkman van de gemeente Achtkarspelen. “Het is een gigantisch mooi kunstwerk geworden. Ik vind het fantastisch dat een industriehal op deze manier wat meer kleur krijgt. Het resultaat mag er zeker wezen. Ik ben enorm enthousiast. Het leuke is ook dat je er geen bordje bij hoeft te zetten om mensen er naar toe te leiden, je rijdt er gewoon rechtstreeks op af.” – legt Tjibbe uit.

Het tweede onderdeel van het project is nog in volle gang: de ontwikkeling van de kunstroutes in de omgeving.

Een samenvatting van het originele projectplan lees je hier terug.